Belangrijke info over de upgrade naar Windows 10

Velen van u zullen het al gelezen of gezien hebben.
Microsoft biedt voor het eerst in haar geschiedenis een gratis upgrade aan naar Windows 10! In deze nieuwsbrief willen we u hierover nader informeren.

Afgelopen weken hebben wij verschillende telefoontjes en mailtjes ontvangen van klanten met de vraag of het verstandig is om zich aan te melden voor deze gratis upgrade, zoals deze bij alle Windows 7 en 8.1 gebruikers rechtsonder in het scherm verschenen is. Veel winkels en computerzaken grijpen deze mogelijkheid om hun diensten of producten met betrekking tot Windows 10 aan te prijzen, en zijn daarin naar onze mening te optimistisch. Wij kiezen ervoor om eerlijk te blijven, en terughoudend te zijn in ons optimisme.

Wij adviseren u zich aan te melden voor deze upgrade, maar wel te wachten met de installatie van Windows 10 tot nader bericht van ons, MobieleComputerService.nl.

Waarom wachten? Microsoft heeft (officieel) nog geen duidelijkheid gegeven op de volgende vragen:
•Wordt er een installatie DVD beschikbaar gesteld (eventueel als download)
•Kan de upgrade ongedaan gemaakt worden?

Tevens bestaat de kans dat er nog wat kinder ziektes in de software zitten. Helaas heeft Microsoft hiermee in het verleden al verschillende keren de plank misgeslagen en gingen upgrades vaak fout.

De upgrade wordt gedurende een jaar gratis aangeboden, namelijk tot 29-7-2016. U heeft dus ruimschoots de tijd om even de kat uit de boom te kijken.

windows-10-nu-gratis-te-reserveren
Om de gratis upgrade te reserveren klikt u op het Windows icoon rechtsonder op uw scherm (zie afbeelding).
•Klik op de button “Meld u direct aan”
•Vul uw email adres in (als u meerdere email adressen gebruikt noteer dan op welk mail adres u deze aanvraag gedaan heeft)
•Klik op bevestiging verzenden
•Klik op sluiten

Technische opmerkingen

Windows 10 wordt gratis aangeboden, maar is gebonden aan de computer waarop de upgrade geinstalleerd wordt. Wanneer essentiële hardware van de pc wordt gewijzigt, zoals het moederbord, zal Windows opnieuw moeten worden geactiveerd. In dat geval is de gratis Windows 10 activatie niet meer geldig.

Windows 10 wordt pas geactiveerd op uw computer als de upgrade volledig is voltooid. Een schone Windows 10 installatie is ook pas mogelijk als de computer de upgrade heeft uitgevoerd. Na de upgrade wordt namelijk de “licentie” actief.

Microsoft verstrekt geen Licentie certificaten (stickers) van het product. Wij adviseren u daarom de mail wisseling tussen u en Microsoft uit te printen en goed te bewaren, zodat u altijd een bewijs kunt overleggen dat u zich aangemeld heeft voor de gratis upgrade.

Vóór de daadwerkelijke upgrade plaatsvindt zal een controle worden uitgevoerd of uw programmatuur en instellingen geschikt zijn voor de upgrade. Deze biedt geen garantie, maar mogelijk wel inzicht waar u problemen kunt verwachten.

Alleen Windows 7 en 8.1 krijgen de mogelijkheid om voor een gratis upgrade. Windows XP en Windows Vista gebruikers zullen de upgrade moeten kopen. Windows 8 gebruikers dienen eerst de update naar Windows 8.1 te installeren voordat de gratis upgrade verstrekt wordt. Windows 8/8.1 RT gebruikers krijgen vooralsnog helemaal geen mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10. Windows 8/8.1 RT is alleen geleverd op tablets waar Windows op draait.

Om de gratis upgrade te krijgen dient uw PC aangesloten te zijn op het internet en dient uw pc voorzien te zijn van de automatische updates van Windows.

Wij adviseren u met klem om altijd een backup van uw bestanden te maken, dus óók voordat de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd.

Links naar de website van Microsoft:•Windows 10, veelgestelde vragen
•De 10 meest gestelde vragen over de gratis Windows 10 upgrade

Speciale Windows 10 Actie

Na het uitkomen van Windows 10 gaan wij natuurlijk uitgebreid bekijken hoeveel tijd we kwijt zijn, en hoe de upgrade in de praktijk gaat verlopen. Wij zullen daarna een speciale Windows 10 actie prijs maken, zodat u de upgrade zonder kopzorgen door een vakman kunt laten uitvoeren voor een vaste prijs!

Vooraf Windows 10 bekijken?

Voor onze klanten zijn we bezig een windows 10 omgeving in te richten, zodat u even kunt werken met Windows 10 voordat u de upgrade besluit uit te (laten) voeren. Wilt u hier gebruik van maken? Gelieve dan even te reageren op deze mail. Wij zullen u dan de benodigde gegevens toesturen om hiervan gebruik te kunnen maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

Link naar online nieuwsbrief, klik hier

Nog geen reacties

Plaats een reactie