Nieuws

Carnavalsvakantie

Wij zijn gesloten i.v.m. carnaval van 6 februari t/m 11 februari Spoedstoringen kunnen worden ingesproken op 040-7874747. Afspraken voor na de carnaval kunnen worden gemaakt via het online afspraken systeem of door te bellen op werkdagen tussen 8 en 17  naar 040-7874747 en te kiezen voor optie 2 (afspraak maken) ...
Lees meer

Belangrijke info over de upgrade naar Windows 10

Velen van u zullen het al gelezen of gezien hebben.
Microsoft biedt voor het eerst in haar geschiedenis een gratis upgrade aan naar Windows 10! In deze nieuwsbrief willen we u hierover nader informeren.

Afgelopen weken hebben wij verschillende telefoontjes en mailtjes ontvangen van klanten met de vraag of het verstandig is om zich aan te melden voor deze gratis upgrade, zoals deze bij alle Windows 7 en 8.1 gebruikers rechtsonder in het scherm verschenen is. Veel winkels en computerzaken grijpen deze mogelijkheid om hun diensten of producten met betrekking tot Windows 10 aan te prijzen, en zijn daarin naar onze mening te optimistisch. Wij kiezen ervoor om eerlijk te blijven, en terughoudend te zijn in ons optimisme.

Wij adviseren u zich aan te melden voor deze upgrade, maar wel te wachten met de installatie van Windows 10 tot nader bericht van ons, MobieleComputerService.nl.

Waarom wachten? Microsoft heeft (officieel) nog geen duidelijkheid gegeven op de volgende vragen:
•Wordt er een installatie DVD beschikbaar gesteld (eventueel als download)
•Kan de upgrade ongedaan gemaakt worden?

Tevens bestaat de kans dat er nog wat kinder ziektes in de software zitten. Helaas heeft Microsoft hiermee in het verleden al verschillende keren de plank misgeslagen en gingen upgrades vaak fout.

De upgrade wordt gedurende een jaar gratis aangeboden, namelijk tot 29-7-2016. U heeft dus ruimschoots de tijd om even de kat uit de boom te kijken.

windows-10-nu-gratis-te-reserveren
Om de gratis upgrade te reserveren klikt u op het Windows icoon rechtsonder op uw scherm (zie afbeelding).
•Klik op de button “Meld u direct aan”
•Vul uw email adres in (als u meerdere email adressen gebruikt noteer dan op welk mail adres u deze aanvraag gedaan heeft)
•Klik op bevestiging verzenden
•Klik op sluiten

Technische opmerkingen

Windows 10 wordt gratis aangeboden, maar is gebonden aan de computer waarop de upgrade geinstalleerd wordt. Wanneer essentiële hardware van de pc wordt gewijzigt, zoals het moederbord, zal Windows opnieuw moeten worden geactiveerd. In dat geval is de gratis Windows 10 activatie niet meer geldig.

Windows 10 wordt pas geactiveerd op uw computer als de upgrade volledig is voltooid. Een schone Windows 10 installatie is ook pas mogelijk als de computer de upgrade heeft uitgevoerd. Na de upgrade wordt namelijk de “licentie” actief.

Microsoft verstrekt geen Licentie certificaten (stickers) van het product. Wij adviseren u daarom de mail wisseling tussen u en Microsoft uit te printen en goed te bewaren, zodat u altijd een bewijs kunt overleggen dat u zich aangemeld heeft voor de gratis upgrade.

Vóór de daadwerkelijke upgrade plaatsvindt zal een controle worden uitgevoerd of uw programmatuur en instellingen geschikt zijn voor de upgrade. Deze biedt geen garantie, maar mogelijk wel inzicht waar u problemen kunt verwachten.

Alleen Windows 7 en 8.1 krijgen de mogelijkheid om voor een gratis upgrade. Windows XP en Windows Vista gebruikers zullen de upgrade moeten kopen. Windows 8 gebruikers dienen eerst de update naar Windows 8.1 te installeren voordat de gratis upgrade verstrekt wordt. Windows 8/8.1 RT gebruikers krijgen vooralsnog helemaal geen mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10. Windows 8/8.1 RT is alleen geleverd op tablets waar Windows op draait.

Om de gratis upgrade te krijgen dient uw PC aangesloten te zijn op het internet en dient uw pc voorzien te zijn van de automatische updates van Windows.

Wij adviseren u met klem om altijd een backup van uw bestanden te maken, dus óók voordat de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd.

Links naar de website van Microsoft:•Windows 10, veelgestelde vragen
•De 10 meest gestelde vragen over de gratis Windows 10 upgrade

Speciale Windows 10 Actie

Na het uitkomen van Windows 10 gaan wij natuurlijk uitgebreid bekijken hoeveel tijd we kwijt zijn, en hoe de upgrade in de praktijk gaat verlopen. Wij zullen daarna een speciale Windows 10 actie prijs maken, zodat u de upgrade zonder kopzorgen door een vakman kunt laten uitvoeren voor een vaste prijs!

Vooraf Windows 10 bekijken?

Voor onze klanten zijn we bezig een windows 10 omgeving in te richten, zodat u even kunt werken met Windows 10 voordat u de upgrade besluit uit te (laten) voeren. Wilt u hier gebruik van maken? Gelieve dan even te reageren op deze mail. Wij zullen u dan de benodigde gegevens toesturen om hiervan gebruik te kunnen maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

Link naar online nieuwsbrief, klik hier

Windows 10 gratis voor gebruikers Windows 7 & 8.1

windows 10

Microsoft heeft aangekondigd dat gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 gratis mogen upgraden naar Windows 10! Voorwaarde is wel dat dit gebeurd binnen 1 jaar na het uitkomen van het nieuwe Windows 10.

Microsoft hoopt zo de fragmentatie van hun besturingssystemen tegen te gaan, waardoor het voor ontwikkelaars interessanter is om voor Windows 10 apps en programma’s te maken.

Windows 10 komt naar verwachting halverwege 2015 op de markt. Tegen die tijd zullen wij met een speciale Windows 10 actie komen om deze werkzaamheden voor u uit te kunnen voeren!

 

Microsoft: Toekomstige update Windows 8.1 brengt start menu terug

Windows 8.1 zal in een toekomstige update een nieuw startmenu krijgen dat sterk lijkt op het klassieke startmenu uit eerdere Windows-versies. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om Metro-apps binnen een venster te draaien in plaats van enkel fullscreen. Microsoft heeft niet bekend gemaakt wanneer deze update uitgebracht zal worden.

8.1 start menu

Bron: Tweakers & Engadget

Windows 8 Actie!

Voor alle Windows XP gebruikers hebben wij een speciale actie! In april 2014 houd de ondersteuning voor Windows XP op. Er worden dan geen product en beveiligingsupdate(s) meer uit gebracht. Het is daarom aan te raden om voor april 2014 uw computer te laten installeren met Windows 7 of Windows 8. -Ophalen en terug brengen laptop...
Lees meer

WINDOWS XP KAN U DUIZENDEN EURO’S KOSTEN!

Internetbankieren wordt een stuk linker als je nog een computer gebruikt met Windows XP. Sinds begin dit jaar kunnen slachtoffers van fraude via internetbankieren zelf aansprakelijk worden gesteld voor hun financiële verlies als zij onveilige software gebruiken. Microsoft stopt per 8 april met het verhelpen van gaten in het bejaarde besturingssysteem Windows XP, dat daardoor kwetsbaar...
Lees meer

Vervalste IBAN-site vist naar bankgegevens

Internet criminelen zijn een nieuwe “phishing” campagne gestart om uw bank & persoons gegevens te ontfutselen. Als u een e-mail ontvangt van over op IBAN bestaat de kans dat deze vals is. U kunt deze site herkennen doordat zij vragen om uw persoonlijke (bank) gegevens in te vullen om een nieuwe bank of credit card aan te vragen. Dat is dus niet nodig, uw bank verstuurd deze automatisch (als u deze al niet gehad heeft).

Lees het volledige nieuwsbericht door hier te klikken.

Windows 7 Actie!

Voor alle Windows XP gebruikers hebben wij een speciale actie! In april 2014 houd de ondersteuning voor Windows XP op. Er worden dan geen product en beveiligingsupdate(s) meer uit gebracht. Het is daarom aan te raden om voor april 2014 uw computer te laten installeren met Windows 7 of Windows 8. -Ophalen en terug brengen laptop...
Lees meer

Installeer een virusscanner op uw PC!

Door een virusscanner te installeren op uw computer of notebook kunt u er voor zorgen dat uw computer beveiligd is tegen virussen en bedreigingen. U computer krijgt hier dagelijks mee te maken en alleen u kunt hier actie op ondernemen. Virussen kunnen zich op diverse manieren nestelen op uw computer. Deze kunnen via e-mail, via...
Lees meer

Keepass (wachtwoord manager)

Dagelijks krijgen wij van klanten de vraag of wij hen kunnen helpen met het achterhalen van hun wachtwoord. Heel veel gebruikers hebben op alle websites, e-mail accounts, computers, programma's, etc. hetzelfde wachtwoord of een sterk lijkend wachtwoord. Als u een willekeurig persoon vraagt hoeveel wachtwoorden hij heeft, zal 95% antwoorden dat hij overal hetzelfde wachtwoord heeft,...
Lees meer